Pompoenpreitaart met bospaddenstoelen

ppptaartEen herfstige quiche vol groentjes: pompoen, prei en bospaddenstoelen. Je kan het deeg voor de bodem kopen of zelf maken.

nodig:
blader-, korst- of kruimeldeeg
klein pompoentje, van minder dan 1 kg
twee preien
100 g feta
3 eieren
scheutje room (melk kan ook)
150 gr geraspte kaas
teentje look
bakje bospaddenstoelen
verse dragon

Stop het pompoentje in zijn geheel in de oven, 30′ op 225°C. Laat hem afkoelen tot hij hanteerbaar is, deel hem in twee, verwijder zaden en schil en snij in stukken. Je moet ongeveer 500 à 600 gram overhouden. Je kan dit eventueel ook al de dag van tevoren doen.

Maak twee preien schoon, snij ze in ringen en stoof ze aan in een beetje boter. Haal je blader- of kruimeldeeg uit de koelkast en verwarm de oven op 200°C. Doe het deeg in de vorm, prik gaatjes in de bodem, verspreid de pompoen over de bodem. Op smaak brengen met peper en 100 gram verkruimelde feta. Klop 3 eieren los met een scheutje melk of room, breng op smaak met peper en zout en roer er 150 gram geraspte kaas  en de gestoofde prei door. Verspreid dit over de pompoen. Plooi de bladerdeegrand een beetje naar binnen en zet 30′ in de oven. Braad de paddenstoelen met een gesnipperd uitje en fijngesneden look aan in wat olie en kruidt met verse dragon.

Haal de groentetaart uit de oven en garneer met de paddenstoeltjes.

Geniet!


Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Pompoenpreitaart met bospaddenstoelen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs