Pompoensoep met zoete aardappelen, blauwe kaas en karnemelk

pompoensoepDoor de pompoen in zijn geheel in de oven te roosteren, heeft hij een vollere smaak en heb je minder hak- en snijwerk. Als je deze soep de avond van tevoren maakt (of tot drie dagen eerder), doe dan de marsala er pas bij het opwarmen bij.

nodig (voor 8-10 personen):
1 ui, gepeld en grof gehakt
1 butternut of flespompoen, ongeschild, gehalveerd, van pitten ontdaan en in stukken van 2 op 3 cm gesneden
500 gr zoete aardappel, ongeschild en in schijven van 3 cm dik gesneden
olijfolie
1 theelepeltje kaneel
nootmuskaat
1,5 l groentebouillon
125  cl marsala
zout en peper

voor het serveren: 125 g verkruimelde blauwe kaas, 25 cl karnemelk

Verhit de oven op 200°C. Leg de gehakte ui en de stukken pompoen en zoete aardappel op een bakplaat. Sprenkel er wat olie over en bestrooi met de kaneel en wat nootmuskaat. Rooster ze 1u tot  1u30 in de oven.

Pureer de groenten en giet er de bouillon bij.

Doe er wanneer je de soep gaat serveren de marsala bij, als ze te dik is leng je ze wat aan met water.

Pureer de blauwe kaas en de karnemelk in een aparte kom. Sprenkel voor het serveren wat van dit mengsel in ieders bord.

Met vers brood erbij heb je hier ook herfstige lunch mee.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Pompoensoep met zoete aardappelen, blauwe kaas en karnemelk”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs