Pruimentaart

Het is pruimentijd! Maak er deze heerlijke taart mee naar beproefd Frans recept.

nodig:
1 kg pruimen
kruimeldeeg (Herta of Delhaize huismerk of zelf maken)
bruine suiker
75 gr gemalen amandelen
1 dl room
1 ei
fijne witte suiker

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed een vorm met kruimeldeeg uit de supermarkt. Gaatjes prikken met een vork in de bodem. Ontpit zoveel pruimen dat je 750 gram overhoudt. Strooi er 50 gram bruine suiker over, goed mengen en even laten staan. Strooi ondertussen 75 gram fijngemalen amandelen over de bodem. Leg er dan de pruimen op en strooi er nog wat suiker over. Klop 1 dl room op met een ei en 30 gram fijne witte suiker. Giet dit erover. Zet het 35 minuten in de oven op 180°C. Serveer lauwwarm.

Probeer zeker ook eens deze taart maar dan met pruimen ipv appelen: echt een aanrader!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

8 reacties op “Pruimentaart”


  1. 1 koffieleutje 27 augustus 2013 at 15:40

    Ik vond hier wat tips tegen een te natte taartbodem, maar ze zijn niet heiligmakend natuurlijk. http://www.appeltaartbakken.nl/voorkom-een-natte-bodem-bij-het-appeltaart-bakken/

  2. 2 els 26 augustus 2013 at 12:41

    Dit weekeinde uitgeprobeerd en geserveerd op het dessertenbuffet van onze speelstraat (ideaal testpubliek). De smaak was zalig lekker. Ik kreeg wel een redelijk natte bodem (maar wel vaker het probleem bij die Herta-bodems). Iemand suggesties? Voor de rest een “topgerechtje”.

    • 3 Sharon 20 augustus 2015 at 12:48

      Ideetjes tegen de natte bodem:
      – bestrooien met koekkruimels/maîzena/puddingpoeder
      – zelf de bodem maken (met echte boter = beste tegen vocht), is niet zo moeilijk in de keukenrobot, met mes
      – bodem moet goed koud zijn voor het bakken
      – eerst blind bakken

      hoplijk heb je wat inspiratie.
      Nu ga ik de taart zelf eens uitproberen 😉
      Met zelfgemaakte bodem (ons kookboek bv)

  3. 5 Kathleen 24 september 2010 at 08:57

    Heb hem vorige week klaargemaakt: heel gemakkelijk en heel lekker!

  4. 6 lekkerbekje 2 september 2010 at 16:50

    Het boek is ‘La cuisine de nos Grand-Mères au fil des saisons’, een echt mooi verzorgde uitgave met allemaal extraatjes, mooie tekeningen en facsimiles en dus vol lekkere recepten. Het werd uitgegeven door Editions Ouest-France in 2009.

  5. 7 koffieleutje 1 september 2010 at 13:34

    Komt perfect getimed dit recept, heb net keiveel pruimen gekocht.

  6. 8 soetkin 31 augustus 2010 at 20:11

    hmmmmm!! welk kookboek was het?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs