Rabarbercake met amandelen

rabarbercakeRabarber is een heerlijke rebelse fruitgroente! Het zurige aan de plant kan je goed combineren met vanille en noot. Ook combinaties met appel en aardbei vind ik erg geslaagd. Deze cake is er eentje met amandelen bij. Je kan ook gaan voor een fifty-fifty appel rabarber+amandelen.

nodig:
250g bloem
50g amandelpoeder
10g bakpoeder
snuifje kaneel
snuifje gemberpoeder
zout
100g ongezouten boter
160g fijne kristalsuiker
2 eieren
2 eierdooiers
2 el honing
1 tl vanille extract
200 ml volle melk
3 rabarberstengels, overlangs gesneden tot zes stukken
2 el amandelschilfers
bloemsuiker

voor de vanillesiroop:
50g kristalsuiker
50 ml water
1 tl vanille extract

Oven voorverwarmen tot 190°C.
Vet een vierkant bakblik van ongeveer 30 x 20 cm in en leg een vel bakpapier op de bodem.

Meng bloem, amandelpoeder, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en zout en een kom. Zet even opzij.
Sla de boter en de suiker samen tot een romige massa. Als je geen keukenrobot hebt, smelt dan de boter eerst of zorg dat ze zacht is. Voeg nu de 2 eieren om de beurt toe en mix goed na elk ei. Doe nu de twee eierdooiers er in een keer bij en meng goed tot een gladde massa.
Doe de honing en de vanille erbij.
Doe hierbij de helft van het bloemmengsel. Doe hier de helft van de melk bij en meng tot een glad geheel.
Voeg de rest van het bloemmengsel erbij en vervolgens de rest van de melk.
Giet het deeg in je bakblik. Leg de rabarberstengels erop. Bak 50 minuten in de oven.

Maak intussen je vanillestroopje.
Breng suiker en water in een kannetje zachtjes aan de kook. Haal van het vuur van zodra het kookt en voeg dan het vanille extract toe. Zet opzij tot je cake klaar is.

Haal de cake uit de oven en giet er meteen het stroopje over. Laat hem volledig afkoelen en strooi er dan de amandelschilfers over en werk af met wat bloemsuiker.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Rabarbercake met amandelen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs