Sinaasappel-amandeltaart met vanilleyoghurt

sinaasappeltaartibizaMan dit is lekker! Smeuïg en een beetje bitterzoet, Ibiza op je tong. Bovendien heel makkelijk te maken en nog glutenvrij ook.
Wat houdt je nog tegen? Begin op tijd: er moeten 2 sinaasappels 2 uur koken.

nodig:
taart
2 sinaasappels
250 g suiker
6 eieren
250 g amandelpoeder

yoghurtsaus
250 ml Griekse yoghurt
2 el agavesiroop (ik gebruikte rietsuikersiroop)
1 vanillestokje
1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 160°C.

Laat de sinaasappels twee uur koken in een pan met genoeg water.
Snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
Doe ze met schil en al in de blender en pureer ze fijn.
Kluts met de garde in een aparte kom de suiker met de eieren tot een romig mengsel.
Voeg een mespuntje zout toe en in kleine beetjes de sinaasappelpuree.
Klop tenslotte het amandelpoeder erdoor. Roer alles tot een glad geheel.
Giet dit beslag in een ingevette, met bakpapier beklede taartvorm van 23 cm doorsnede.
Zet 50 minuten in de oven, totdat de taart goudbruin is.
Laat de taart een halfuurtje afkoelen.

Maak ondertussen de vanilleyoghurt.
Doe de yoghurt met de siroop in een kom.
Schraap de vanille uit het stokje en rasp de schil van de sinaasappel.
Roer de vanille en de sinaasappelschil door de yoghurt en serveer bij de taart.

 

Een recept uit het erg aan te bevelen kookboek “Elvissa food” van Kim Lenders.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Sinaasappel-amandeltaart met vanilleyoghurt”


  1. 1 els kenis 21 september 2015 at 09:25

    Hmmmmm, geproefd & goedgekeurd.
    Hemels lekker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs