Taartjes met citroen en kokos

citroentaartjesHeerlijk zomerse taartjes van zelfgemaakt zandtaartdeeg met een crèmevulling van mascarpone met citroen en kokosrasp. Je mag de mascarpone gerust vervangen door verse kaas.

nodig (voor 6 taartjes van 10 cm doorsnee):
zandtaartdeeg (zie bodem van de appeltaart)

60 g boter
3 eieren
150 g kristalsuiker
de geraspte schil van een citroen
200 g mascarpone
sap van 3 citroenen
40 g geraspte kokos

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak 6 lapjes van ongeveer 12 cm doorsnee (of de grootte van je vormpjes) uit het zanddeeg. Bekleed er je vormpjes mee. Zet ze in de koelkast.

Smelt de boter op laag vuur.
Klop de eieren met de suiker en de geraspte citroenschil in een kom door elkaar. Klop de boter, de mascarpone, het citroensap en de geraspte kokos erdoor.

Giet de vulling in de deegbodems en bak ze 30 minuten in de oven.

Eet deze taartjes koud.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Taartjes met citroen en kokos”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs