Romige aardbei-cheesecake

Deze cheesecake is er eentje voor wie wat tijd over heeft: het indikken van de aardbeien en het bakken van de taart samen kost je 3 uur tijd! En voor je ervan kan smullen moet het ding ook nog eens een nachtje in de koelkast. Maar het resultaat is al dat wachten zeker waard. 

nodig:

500 gr aardbeien
3 el bloemsuiker
250 gr petits beurres
250 gr suiker
50 gr ongezouten boter (smelten)
500 gr volle verse kaas (op kamertemperatuur)
snufje zout
2 grote eieren (op kamertemperatuur)
1 vanillestokje
250 mascarpone (op kamertemperatuur)

Over voorverwarmen op 180°C.

Aardbeien in ovenschaal leggen en er de bloemsuiker over verdelen. Bakken tot de siroop indikt en aardbeien donker rood zijn en gekrompen: dit duurt anderhalf uur!

Aardbeien en de siroop in een kom doen en pletten met stoemper. Laat helemaal afkoelen.

Oven hoger zetten tot 200°C.
Petits beurres breken of mixen en mengen met 3 el suiker en de gesmolten boter.
Mengsel op bodem van springvorm (23 cm) verdelen.
Bakken tot bodem hard is en licht bruin: een 10-tal minuten. Laat afkoelen.

Oven weer naar 180° C zetten.

Verse kaas in kom mixen gedurende 2 minuten. De resterende suiker erbij doen en het zout.
Voeg de eieren een voor een toe, na elk ei nog eens goed mixen.
Doe er de vanillezaadjes bij en de mascarpone. Weer 3 minuten mixen.

Doe een deel van het kaasmengel bij het aarbeimengsel.  Leg dit op je petit beurresbodem. Doe er dan een laag van het niet gemengde kaasdeel bovenop.

Doe om de springvorm twee lagen zilverpapier. Plaats de vorm in een bakvorm en zorg ervoor dat je deze bakvorm kan vullen met water zodat de helft van de springvorm in water komt te staan.

Laat dit 1u en 10 minuten bakken.

Na het bakken een nacht in de koelkast laten afkoelen.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Romige aardbei-cheesecake”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs