Amandelkoekjes met Amaretto

koekjeLekker bij een kopje koffie, deze malsere versie van de Italiaanse amandelkoekjes. Serveer ze zonder probleem aan tantes en nonkels met een kunstgebit ;-). Om de feestelijke fun factor nog wat te verhogen, doe ik een koffielepel Amaretto bij het deeg (maar dat hoeft niet per sé).

nodig:
225 gr bloem
3 tl bakpoeder
120 gr suiker
1/2 tl zout
40 gr boter
3 eieren
1 tl citroenextract
1 tl vanille extract
1 tl amandelextract
1 tl Amaretto
75 gr geroosterde amandelen, grof gesneden

Verwarm de oven voor op 200°c.
Meng bloem, bakpoeder en zout in een kleine kom.
Roer de zachte boter en de suiker tot een romige massa in een grotere kom. Doe er de geklutste eieren bij. Vervolgens de extracten en de amandelen. Voeg de kom met bloemmengsel erbij en meng alle ingrediënten.
Maak twee ovalen van dit deeg en leg ze op een met bakpapier belegde ovenplaat.
Bak dit 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°c.
Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, de oven nog niet afzetten.
Snijd de “homp” in schijfjes van ongeveer 2 cm breed.
Zet deze sneetjes op hun zij een tiental minuten terug in de oven, tot ze lichtbruin zijn.
Haal ze eruit en laat afkoelen.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Amandelkoekjes met Amaretto”


  1. 1 suitsyou 8 december 2008 at 10:30

    hmmmmm, wat een goed recept! Heerlijk om te soppen in een vers kopje espresso.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs