Banoffee taart

toffeetaartHét succes op feestjes! Ik zoek nog een beter alternatief voor de bodem, suggesties zijn welkom. Het is een taart die in de frigo moet, dus verre familie van de Tiramisu-achtigen. Hij is lekker maar superzwaar. Eco-gevoelige kokers kunnen er beter niet aan beginnen: er moet namelijk iets 4 uur koken om deze taart te bereiden. Verder is hij wel erg makkelijk klaar te maken.

nodig:
1 blik gecondenseerde melk (400 gr)
een pak petit beurrekes (voor de Nederlanders: Verkade digestive biscuitjes), Lotus speculoosjes kunnen zeker ook
3 grote bananen
75 gr boter
250 ml slagroom
4 tl poedersuiker
zakje Klop-Klop van Dr. Oetker
chocoladeschilfers

Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 4 uur, zorg dat het blikje constant onder water blijft anders kan het uit elkaar klappen. Laat het afkoelen. De melk is nu in karamel veranderd.

Doe de koekjes in een zak en verkruimel ze (met een deegroller ofzo)

Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm, het handigst is een springvorm.
smerentoffee

Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem.

Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem.

Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de Klop-Klop toe en klop stijf. Door de poedersuiker en de Klop-Klop zal de slagroom niet snel inzakken of waterig worden, na drie dagen ziet het er nog perfect uit.

Bedek de pie met slagroom en rasp er de chocolade overheen.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Banoffee taart”



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs