Bessenvierkantje

taartjesmetbessenDeze bessentaartjes zijn prima als ontbijt wanneer je weinig tijd hebt of als gezond lekkernijtje bij de koffie. Ik combineerde een bakje blauwe bessen met een appel in stukjes. Leef je vooral uit met eigen combinaties en laat ons weten welke je geslaagd vond!

nodig:

375 gr bloem
200 gr kristalsuiker (in twee delen)
10 gr bakpoeder
10 gr kaneel
snufje zout
zeste en sap van een citroen
150 gr koude, ongezouten boter, in blokjes of sliertjes
1 ei
2 theelepels vanille-extract
500 gr blauwe bessen
4 theelepels maizena

Warm de oven voor op 200 °C. Boter een bakblik van ongeveer 20 op 30 cm in.

Meng in een kom bloem, helft van de suiker, bakpoeder, kaneel, zout en citroenzeste. Voeg boter, ei en vanille-extract toe. Kneden tot je een knobbelig deeg krijgt. Doe de helft van het deeg in het bakblik.

In een kommetje de andere helft van de suiker met de maizena en het citroensap mengen. Voorzichtig de bessen erdoor mengen.
Deze mix verdelen over de deegbodem en de rest van het deeg erboven verkruimelen.

Bak gedurende 45 minuten of tot jet bovenkant lichtbruin is. Niet te donker bruin want dan in de onderkant aangebakken.
Laat je blik volledig afkoelen voordat je het in vierkantjes snijdt. Bewaar ze in een luchtdichte doos.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Bessenvierkantje”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs