Broodpudding met noten en rum

De pistachenoten en amandelen kan je vervangen door andere noten. De rum is optioneel maar geeft in combinatie met de eieren in het beslag een advokaatachtige smaak die ik persoonlijk erg lekker vind. Je kan er een chocoladelaag op doen, met de korrels van Callebaut is dat heel eenvoudig en snel gefixt. Hou me zeker op de hoogte van jullie eigen combinaties!

nodig:
450 gr oud bruin of wit brood
1/2 liter melk
200 gr suiker
6 eieren
50 gr rozijnen
kaneel naar eigen smaak
rum: 5 eetlepels
zakje vanillesuiker
een half zakje bakpoeder
2 eetlepels honing
een goed handvol gepelde pindanoten pistachenoten
idem voor de amandelen

Verwarm de oven voor op 200 °c.
Maak de melk lauw in een pannetje en doe er de suiker en de honing bij. Doe het brood in een kom en giet er de gesuikerde melk over. Laat weken en plet met een vork tot je een dikke brij bekomt. Voeg er de rozijnen, de kaneel, de vanillesuiker, het bakpoeder, de noten,  de rum en de geklutste eieren bij.  Alles goed mengen.
Vul een vuurvaste vorm met het mengsel en laat 45 minuten bakken.
Keer de vorm om. Laat de broodpudding afkoelen.

Ook heerlijk met custard of chantilly.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

6 reacties op “Broodpudding met noten en rum”


  1. 1 Artiefart 9 april 2011 at 08:06

    In het recept staat handvol pindanoten dat moeten pistachenoten zijn

  2. 2 koffieleutje 4 april 2011 at 14:59

    Hey Ike, wat zijn klappetreepjes? Reuze bedankt voor de tips trouwens, iedereen!

  3. 3 Ike van Gessel 3 april 2011 at 11:47

    Jonge verse klapper en custard erbij is pas een echte Indische broodbudding. Verder doe ik een beetje ananas. Het wordt een echte frisse smaak met die lekkere sappige zachte jonge klappet reepjes erin. Serveer het Niet te droog. Het moet een mollige budding zijn. Doei. Igje ivangessel@earthlink.net

  4. 4 choco 12 januari 2010 at 09:47

    Coulis maak je ook best met bloemsuiker (poedersuiker) want de gewone blijft te korrelig of zakt naar beneden, en een beetje citroensap (voor de frisse smaak).

  5. 5 Kathleen 2 januari 2010 at 15:22

    Coullis is een koude vruchtensaus, ik maak er altijd zelf door diepvriesframbozen te mixen met wat suiker erbij. Afwerken met fijngesneden verse munt. Je hebt ze ook kant en klaar in diepvries bijvoorbeeld. Een coullis van mango is er ook lekker bij.

  6. 6 Ben Salemans 31 december 2009 at 13:58

    Geweldig, Kathleen. Bedankt. Nog een vraagje, misschien wel heel dom van me, maar wat zijn ‘vruchtencoullies’? (Hopelijk niet die smerig zoete zuidvruchtjes…) Groetjes uit Maastricht van Ben.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs