Cake met ananas en rum

ananascakeHet oorspronkelijke recept van deze cake was met verse ananas, maar ik vind hem lekkerder met ananas uit blik in siroop. Kijk uit met de rum: te veel maakt de cake bitter en erg “straf”. Je kan witte of bruine rum gebruiken, persoonlijk verkies ik bruine.

nodig:
klein blikje ananasschijven op siroop
2 eetlepels rum
3 eieren
170 gr fijne kristalsuiker (rietsuiker moet ook kunnen:past perfect bij de rum)
160 gr bloem
1/3 zakje instantgist
150 gr lichtgezouten boter

Oven voorverwarmen op 180°C.

Ananas laten uitlekken, in blokjes snijden en overgieten met de rum. Zet opzij.
Klop in een kom de eieren en de suiker tot een luchtige massa. Vermeng de bloem met de gist en voeg toe aan het eimengsel. Smelt de boter en spatel hem door het beslag.
Laat de ananas uitlekken en pureer de helft ervan met de mixer. Spatel de puree en de overige ananasblokjes door het beslag.
Schep het in een met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm en bak de cake in de warme oven in ongeveer 45 minuten gaar.
Besprenkel de cake zodra hij uit de oven komt met nog wat rum.

Uit: De Cakes van Sophie, Sophie Dudemaine

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Cake met ananas en rum”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs