Chocoladekaramelvierkantjes

ccvEen heftige zoete hap voor het vieruurtje waarvan ik de wonderbaarlijke formule vond in het kookboek ‘Home Made’ van Tana Ramsey.
Met dit recept maak je ongeveer 24 vierkantjes.

nodig:

bodem:
160 g boter
75 g gele bastardsuiker
210 g bloem
30 g cacaopoeder
1/2 de tl bakpoeder

middenlaag:
100 g boter
4 el golden syrup
4 dl gecondenseerde melk uit blik

toplaag:
100 g chocoladepellets van Callebaut
klontje boter

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakvorm van 25 op 20 cm met bakpapier.

Meng de ingrediënten voor de bodem (in een foodprocessor) tot een bal. Spreid dit mengsel met een lepel uit in de vorm. Aandrukken tot een gelijkmatige laag. Laat 20 minuten bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Doe de boter met de golden syrup en de gecondenseerde melk in een middelgrote pan met dikke bodem en verwarm alles onder af en toe roeren totdat de boter is gesmolten. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat onder voortdurend roeren 5 minuten zachtjes verder koken. Het mengsel verandert in een dikke, lichtbruine karamel. Giet deze op de koekjesbodem, smeer hem gelijkmatig uit en laat afkoelen en stollen.

Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Giet hem over de karamel, smeer gelijkmatig uit. Laat de chocolade afkoelen, eventueel in de koelkast.
Serveer de koek in vierkantjes gesneden.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Chocoladekaramelvierkantjes”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs