Crumblecake met rabarber en aardbeien

Rabarber kan je in cake en taart met allerlei ander fruit combineren, je moet alleen opletten dat de rabarber de cake niet loperig maakt. Je kan een bodem van amandelpoeder maken vb of zoals hier de vruchten wat binden met maïzena. Ik combineerde in deze cake het fruit dat ik in huis had met de rabarber: pruim, aardbei en appel.

nodig:

crumble:
120 g gesmolten boter
150 g lichtbruine basterdsuiker
190 g bloem
30 g gedroogd geraspte kokos
1/4 tl zout

fruitlaag;
250 g rabarber in schijfjes van 1 cm
250 g aardbeien in schijfjes van 1/2 cm
25 g lichtbruine basterdsuiker
30 g maizena
2 tl citroensap
het merg uit 1 vanillestokje
1/8 tl zout

taart:
185 g bloem
3/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
160 g boter op kamertemperatuur in blokjes
220 g bloemsuiker
3 grote eieren
1 tl vanille-extract

1. Verhit de oven tot 180 °C, vet een ronde springvorm van 23 cm doorsnee in en bekleed hem met bakpapier.

2. Doe voor de crumble alle ingrediënten in een kom en meng met de hand tot je grote smeuïge korrels krijgt. Zet opzij.

3. Doe voor de fruitlaag alle ingrediënten in een kom en meng losjes door elkaar. Zet opzij.

4. Zeef voor het beslag de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom en zet opzij.
Doe de boter en de bloemsuiker in nog een andere kom waar je met je mixer in kan (zo een met kloppertjes, geen soepmixer). Klop 3 minuten op hoge snelheid tot een bleek en luchtig mengsel. Voeg een voor een de 3 eieren toe en klop goed door elkaar. Doe het vanille-extract in de kom, gevolgd door de droge ingrediënten en klop alles weer goed door elkaar.
Schakel zodra alles is vermengd je mixer uit en giet het beslag in de taartvorm. Strijk glad met een spatel.
Schep het vruchtenmengsel op het beslag en bestrooi deze laag vervolgens gelijkmatig met de crumble.

5. Zet de vorm in de oven en bak de cake circa 70 minuten, controleer 20 minuten voor de eindtijd of de crumble niet te donker wordt, wat hoogstwaarschijnlijk het geval zal zijn. Dek daarom af met aluminiumfolie voor de rest van je baktijd.
Zet de cake in de vorm opzij en laat volledig afkoelen voor je hem eruit haalt.



Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Crumblecake met rabarber en aardbeien”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs