Frambozen havermout crumble

Ahaa! Een gezond en lekker tussendoortje of een anders dan anders dessert als je er een bol vanilleijs bij doet: deze crumble met frambozen.

Ik deed het met frambozenjam, maar moet volgens mij ook lukken met verse frambozen.


nodig:

250 gr bloem
100 gr rietsuiker
200 gr ongezouten boter in stukjes
1/2 tl zout
20 ml melk
300 gr havermout
frambozenjam
metalen bakvorm van ongeveer 23×33 cm
bakfolie

Oven voorverwarmen op 180°C.

Meng bloem, suiker en zout. Doe de boter erbij tot een kneedbaar deeg wordt gevormd. Doe de melk erbij. Kneden maar nu met de havermout erbij.
Zet 175 gr van het deeg opzij: dit wordt de crumble.

Bekleed een metalen bakvorm met bakfolie. Doe de rest van het deeg erin. Verdeel hierover de jam. Doe er dan de laag crumble over. 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Snijd in stukjes.

Mijn versie brokkelt nogal heftig af, dus snijden doe ik niet, eerder afbrokkelen 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Frambozen havermout crumble”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs