Fruitcake

Het oorspronkelijke recept was voor een cake met nectarines, maar deze uitvoering is met appel.
Snel gemaakt en erg lekker.

  • 1 kop bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 150 gram boter
  • 3/4 kop suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 appelen geschild en in stukjes, of 2 nectarines in schijfjes
  • beetje kaneel (appelcake) of nootmuskaat (nectarinecake)

Zet de oven op 175°C en beboter de springvorm. Roer bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Mix de boter (op kamertemperatuur), de suiker en vanillesuiker met de mixer. Mix er één voor één de eieren door. Voeg (op lage snelheid) de bloemmengeling toe. Doe het deeg in de springvorm en verspreid er de fruitstukjes over. Strooi de kaneel/nootmuskaat er over met een halve eetlepel suiker. Goudbruin bakken in de oven, ca. 45 minuten.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Fruitcake”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs