Havermoutkoekjes met crèmevulling

Ik haalde mijn basisrecept voor deze oatmeal cream pies bij Handmade Charlotte en maakte er een dikke vette Belgische versie van. Met speculooskruiden, kandijsuiker en maple syrup. Ik verving een deel van de havermout door amandelschijfjes en ziedaar mijn big fat havermoutkoekjes recept!

nodig voor 10 gevulde taartjes
340 g bloem
3 g bakpoeder
2 g zout
4 g speculooskruiden
170 g ongezouten boter op kamertemperatuur
120 g kristalsuiker
250 g kandijsuiker
1 ei
15 ml maple syrup
2 tl vanille extract
300 g havermout
125 g amandelschilfers

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng in een kom de bloem met de speculooskruiden, het bakpoeder en het zout.
Mix de boter met de klopmixer tot ze zacht en romig is. Doe er de twee suikers bij en mix nog een 3-tal minuten. Voeg nu het ei, de maple syrup en het vanille-extract toe en mix nog enkele minuten.
Voeg je bloemmengsel toe en mix tot het helemaal is opgenomen in je botermengsel. Voeg dan havermout en amandelen toe en meng weer tot alles goed verdeeld is.
Verdeel het deeg in balletjes (van een dikke eetlepel ongeveer) en leg per 9 op een bakplaat.
Bak ze 10 à 12 minuten in de oven. De zijkanten moeten lichtbruin zijn, maar de bovenkanten nog licht van kleur.
Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een rooster tot ze helemaal zijn afgekoeld.

Crèmevulling
4 eiwitten
340 g kristalsuiker
snuifje zout
330 g ongezouten boter op kamertemperatuur
1 tl vanille- extract
30 ml volle room

Meng in een kom die je in bain marie zet het eiwit, de suiker en het zout. Meng met een rubberen spatel tot de suiker volledig is gesmolten. Goed opletten dat je de randen van het mengsel meeneemt zodat je eiwit niet stolt.
Haal het mengsel na 5 minuten van het vuur af en mix het met je klopperstuk gedurende 8 à 10 minuten tot stijve piekjes.
Houd je kom op kamertemperatuur, vertraag de mixsnelheid en doe beetje bij beetje de boter erbij. Vervolgens de room en het vanille-extract. Nog even mixen en klaar.
Doe je crèmevulling in een spuitzak (met gekarteld kopje erin wordt het nog mooier) en spuit het op een koekje. Dek toe met een tweede koekje.
De taartjes worden wat zachter als je ze enkele uren hebt laten staan. Maar als je er zolang niet van af kan blijven, even goed!









Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Havermoutkoekjes met crèmevulling”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs