Kaastaart met appeltjes en walnoten

Dit recept zat zomaar bij een online bestelling . En lekker! Als vieruurtje na een boswandeling, als dessertje of op de koffieklets. Ik verraste er vandaag alvast mijn collega’s mee.

 

nodig:
deeg:
300 gr bloem
195 gr boter
105 gr suiker
2 eierdooiers
2-4 el water

vulling:
375 gr magere platte kaas
185 gr mascarpone
75 gr suiker
1,5 zakje vanillesuiker
5 eieren

garnering:
120 gr walnoten
75 gr boter
60 gr suiker

ook: vershoudfolie, aluminiumfolie, deegrol, bakvorm met losse bodem

Oven voorverwarmen op 180°C

Deeg: (moet half uurtje koelen in koelkast)
Laat de boter zacht worden uit de koelkast.
De bloem in een mengkom zeven. Maak in het midden een kuiltje en doe daarin de suiker, de eierdooiers en de in stukjes verdeelde malse boter.
Het geheel tot een glad deeg kneden, voeg eventueel wat water toe.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet een half uurtje in de koelkast.
Rol het deeg uit tussen twee folies en bekleed de ingevette en bebloemde vorm ermee.

Vulling:
Meng de platte kaas met de mascarpone, de suiker en de vanillesuiker.
Kluts de eitjes en roer ze erdoor heen.
Schil en snijd de appeltjes in stukken.
Verdeel 1/3 van het kaasmengsel over het deeg, bestrooi met de appeltjes en bedek vervolgens met de rest van het mengsel.
Bak gedurende 45 à 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Finishing touch:
Laat de boter met de suiker karameliseren in een kleine kookpan, roer de noten erdoorheen en leg in hoopjes op een met olie bestreken aluminiumfolie en laat afkoelen.
Als de taart is afgekoeld werk je hem af met de gekarameliseerde walnoten.

Omnomnomnomnom!!!!!!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

4 reacties op “Kaastaart met appeltjes en walnoten”


  1. 1 koffieleutje 23 september 2012 at 13:44

    Hey Veerle, half uurtje koelen in koelkast en springvorm van 23 cm. Go for it en veel plezier ermee 🙂

  2. 2 veerlenijs 23 september 2012 at 08:21

    OK; merci! En is het een half uur of een uur dat het deeg de frigo in moet? (In je blog staat het allebei ;-). En welke afmeting van springvorm heb je gebruikt? Ik begin er straks aan, mjam! 🙂

  3. 3 veerlenijs 19 september 2012 at 15:46

    Mmm.. Ziet er lekker uit! Hoeveel appeltjes moeten erin? Want dat vind ik precies niet terug..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs