Koekjestaart

Gisteren heb ik een ‘koekjestaart’ gemaakt voor het kinderfeestje van dochterlief, omdat ik geen zin had in al te veel afwas van bakblikken en dergelijke, Mama’s moeten soms al eens lief zijn voor zichzelf. Supersimpel en erg lekker. Op rustige momenten is dit trouwens een taart die je samen met de kids kunt maken en versieren.

Nodig (voor ongeveer 6 personen, of 8 kindjes):

Twee pakjes rasechte Petit Beurre-koekjes

125 gr zachte boter

100 gr bloemsuiker

1 ei

1 soeplepel (geen pollepel) lauwe, straffe koffie

chocolademuisjes of schilfers

En dan?

klop boter, bloemsuiker en ei met de handmixer (of voor de dapperen: met de hand) gedurende een minuut of twee, tot er een mooie crème te zien is. Voeg de koffie toe en klop nog eens twee minuten.

Neem een schaal (zeker geen karton) en leg een laag koekjes die je dun besmeert met de crème, en stapel zo de besmeerde lagen op elkaar tot de gewenste dikte. Smeer rondom rond nog crème en bestrooi dan met chocolademuisjes of chocoladeschilfers.

Als ze goed gelukt is, proef je in deze taart een verre variant van javanais.

Zet een nachtje koel weg in de koelkast.

Er is ook een variant waarbij je de koekjes eerst nog in een mengsel van water en jenever doopt, maar dit vind ik niet echt iets voor kindjes.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

6 reacties op “Koekjestaart”


  1. 1 koffieleutje 12 oktober 2012 at 18:05

    Chocolademelk lijkt me een goede vervanger voor koffie, hele straffe maken 🙂

  2. 2 Neirynck 9 oktober 2012 at 10:29

    Wat kan ik gebruiken in plaats van koffie ? Ik heb er namelijk eentje thuis die geen koffie lust.

  3. 4 katja 30 oktober 2011 at 07:50

    Ik ga dit receptje ook eens proberen. Bedankt! Hmmm, ik krijg er al zijn in…

  4. 5 koffieleutje 24 augustus 2010 at 14:31

    Ik heb de koekjestaart gemaakt volgens dit recept voor mijn dochter’s verjaardagfeestje. Het was een succes, maar ik vond hem ietsje te droog. Volgens mij moet je de petit beurrekes toch ook even in koffie of melk dippen vooraleer je ze stapelt en besmeert. Ofwel was mijn crème-au-beurre laag te dun, dat kan ook, maar dan raad ik aan van maar anderhalf of zelfs maar een pak petit beurrekes te gebruiken. Tips anyone?

  5. 6 Eva 29 oktober 2008 at 10:32

    Bij ons bekend als ‘bommakoek’. Mijn variant: ik gebruik in de crème donkerbruine zuiker i.p.v. bloemsuiker en een klein beetje koffiepoeder of nescafé-instantkoffie (zoals mijn grootmoeder) i.p.v. vloeibare koffie. De koekjes zelf dompel ik eerst heel even onder in een bodempje lauwe koffie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs