Marmercake met citroen & pistachenoten

Je maakt deze cake met pistachepasta (te bestellen bij oa pit-pit.com), maar je kan die makkelijk zelf maken.
Daarvoor mix je 80 g gepelde pistachenoten in de keukenmachine samen met 2 eetlepels olijfolie. Ook kan je aan het witte deel van het deeg wat extra citroenextract toevoegen. Dit hoeft niet per sé, ik deed het met wat extra rasp.

nodig:
225 g boter, laat even smelten in magnetron of zacht worden uit de ijskast
225 g fijne kristalsuiker
rasp van 2 grote citroenen
4 grote eieren, losgeklopt
225 g zelfrijzend bakmeel
60 g pistachepasta
2 tl citroenextract of wat rasp van een limoen of citroen
1 el melk
50 g gehakte pistachenoten
voor het glazuur:
sap van 1 citroen
150 g poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in of doe er bakpapier in.
Klop met een elektrische mixer boter, suiker en citroenrasp in ongeveer 10 minuten luchtig in een grote kom.
Voeg eieren beetje bij beetje toe en klop na elke toevoeging.
Zet de mixer op lage snelheid en mix het bakmeel erdoor, mix niet te lang.

Verdeel het beslag over 2 kommen. Mix de pistachepasta door het deeg van een kom en het citroenextract (of rasp) en de melk door de andere. Schep beide beslagsoorten om en om in laagjes in je cakevorm en roer ze met een mes voorzichtig door elkaar, niet te lang zodat je een marmereffect krijgt.

Bak de cake in 45-55 minuten gaar of tot een houten prikker die je in het midden steekt er weer schoon uitkomt.
Laat hem 15 minuten afkoelen in de bakvorm en vervolgens op een rooster helemaal afkoelen.

Roer voor het glazuur het citroensap en 125 g poedersuiker in een grote kom door elkaar tot een glad mengsel.
Bestrijk de cake met het glazuur, laat het druipen langs de randen en strooi dan de gehakte pistachenootjes erover.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Marmercake met citroen & pistachenoten”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs