Marsepeintaart van ons ma

marsepein12Een heerlijke taart, wel zwaar, maar lekker ouderwets. Mijn moeder maakte deze taart voor plechtige gelegenheden als communiefeesten en Kerstmis. Meestal waren onze buikjes al rondgevuld van de rosbief, de kroketten en de pekes en ertjes tegen dat deze ‘plavooi’ op tafel kwam bij de koffie.
So seventies!

nodig:
250 gr ongezouten boter
2 pakken madeirakoekjes
250 gr suiker
250 gr gemalen amandelen
halve liter vanillepudding met suiker (gemaakt met Imperialpoeder)

Maak de vanillepudding. Laat ze al roerend koud worden zodat ze geen vel krijgt en een beetje “crèmiger” blijft.
Zorg ervoor dat de boter zacht is, maar niet vloeibaar. Meng in een kom met de suiker en de amandelen.
Breng in een springvorm een laag koekjes aan, dan een laag amandelmengsel, weer een laag koekjes en tenslotte een laag pudding.

Zet een paar uur in de frigo en klaar!
Lekker met frambozencoullies erbij of vers fruit.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

2 reacties op “Marsepeintaart van ons ma”


  1. 1 suitsyou 14 november 2008 at 00:30

    k kan alleen maar zeggen, hmmmmmmmm, wat een ma!


  1. 1 Kindvriendelijk feestmenu « ons kookblog Trackback on 29 november 2012 at 15:36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs