Mascarpone cheesecake van witte chocolade met frambozen

Deze romige cheesecake is echt heerlijk: de Britse digestive koekjes (verkrijgbaar bij Delhaize) en witte chocolade geven zoetheid, terwijl de frambozencoulis een mooi fris zurig contrast geeft, in kleur en smaak. Ik gebruik niet altijd zelfgemaakte coulis, die uit een pakje of uit de diepvries is even lekker en vaak betaalbaarder. Je hebt deze taart klaar in een half uurtje, maar hij moet minstens 6 uur opstijven in de koelkast.

nodig:
voor de bodem:
60g boter, plus beetje extra om bodem in te vetten
150g digestive biscuits
1 el rietsuiker

voor de taart topping:
200g witte chocolade
250g mascarpone
300ml volle slagroom
1 tl vanille extract
500g verse frambozen
Frambozencoulis

Je hebt ook nodig: een springvorm van 20 cm diameter (waarvan je de bodem invet) en een vel bakpapier dat je uitknipt als cirkel voor op de ingevette bodem van de vorm.

Doe de digestive koekjes in een afsluitbaar diepvrieszakje en plet ze met een deegrol tot fijne kruimels, met toch nog wat structuur.
Verhit de boter in een pannetje op een laag vuur tot ze gesmolten is. Doe er de geplette koekjes bij en de suiker. Goed mengen en dan op de bodem van je springvorm verdelen en goed aandrukken met de achterkant van een eetlepel. Zet in de koelkast.

Breek de chocolade in een kom die je boven kokend water zet. Au bain marie laten smelten, zachtjes roeren en dan een 5-tal minuutjes laten afkoelen. De chocolade moet zachtjes afkoelen, maar mag niet opnieuw verharden.

Doe de mascarpone in een kom en roer los met een spatel. Doe de room en het vanille-extract erbij.
Giet nu de gesmolten chocolade bij dit mascarponemengsel, zonder het helemaal door en door glad te mixen, er mag wat structuur in blijven.

Schep de helft van dit mengsel op je taartbodem. Maak met de achterkant van een eetlepel een 5-tal gaatjes in deze topping, tot je net aan de koekjesbodem komt. Giet een beetje frambozencoulis in de gaatjes.
Schep het resterende chocolademengsel hierover en maak glad.
Afdekken met vershoudfolie en minstens 6 uur in de koelkast laten opstijven.

Vlak voor het serveren haal je de taart uit de springvorm, verdeel je de frambozen op de taart en overgiet je ze met de resterende coulis.

Gezien bij Mary Berry op BBC en gelezen in haar boek Mary Berry Everyday.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Mascarpone cheesecake van witte chocolade met frambozen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs