Oma’s appeltaart

Zo “gewoon” en toch zo comforting: appeltaart.
Een eenvoudig appeltaartje dat ik uitprobeerde nadat ik het zag staan in Weekend Knack. Volgens mij is hij ook lekker met pruimen of frambozen.
Voor 8 personen.

nodig:
150 gr bloem
1 ei
90 gr suiker
75 gr boter
2 appels: geschild en in partjes

Vanillepudding:
3 dl melk
3 el imperial puddingpoeder
2 el suiker

Versiering:
amandelschilfers en suiker

meng bloem, suiker, ei en boter op kamertemperatuur en kneed tot een homogeen deeg. Zet dit een kwartiertje in de koelkast.
Verwarm je oven inmiddels voor op 180°C en vet een taartvorm van 20 cm in met boter en bestuif met bloem.
Rol het deeg uit. Als het hard kleeft, doe je dat tussen twee laagjes vershoudfolie. Leg in de taartvorm. Zorg dat je een rand van ongeveer 3 cm hoog hebt.
Maak pudding: meng melk en poeder, breng al roerend tot tegen het kookpunt. Haal van het vuur en doe nu de suiker erbij.
Giet deze vanillepudding op de ongebakken taartbodem. Schik er in waaiervorm de partjes appel op en strooi er de amandelschilfers en de suiker over.
Bak de taart 30 minuten op 180°C tot de randen goudbruin zijn.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Oma’s appeltaart”


  1. 1 cuberdonmacaron 2 november 2011 at 23:12

    Dat ziet er een leuk receptje uit….ideaal om een deel van onze voorraad weg te werken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs