Perencake

Ideaal om mee in je keuken te vliegen op een vrije dag: het recept van Sophie’s perencake.

nodig:
2 rijpe peren
3 eieren
170 gr fijne kristalsuiker
160 gr bloem
een derde van een zakje instantgist
150 gr licht gezouten boter

voor de siroop:
1dl water
100 gr fijne kristalsuiker

extra:
ook lekker met bolletjes pure chocolade of amandelen erbij


Oven voorverwarmen tot 180°C
Water met de suiker aan de kook brengen voor de siroop, kort laten inkoken, peren schillen en halveren, deze helften 15 minuten pocheren in de siroop, laten uitlekken en in blokjes snijden
Klop in een kom de eieren met de suiker tot een lichte, luchtige massa
Vermeng de bloem met de gist en schep in de eimassa
Smelt de boter en spatel hem door het beslag
Bestuif de blokjes peer met bloem en spatel ze er eveneens doorheen
Schep het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestrooide vorm en bak de cake in de warme oven gaar in 40 minuten.


Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Perencake”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs