Rabarbertaart

Een fris lentetaartje met rabarber, daar had ik zin in! En kijk: in de Knack Weekend Lenteklassiekers vond ik dit receptje. Met het sap dat ik overhield na een nacht “uitlekken” van de rabarber, maakte ik een stroop die erg goed smaakt in zelfgemaakte icetea en bij vanille-ijs.

nodig:
600 gr rabarber
70 gr kristalsuiker
250 gr boterdeeg (ik gebruikte kruimeldeeg, van Herta)

vulling:
1 ei
75 gr kristalsuiker
2,5 dl melk
2,5 dl slagroom
25 gr amandelpoeder
50 gr boter

De dag tevoren snij je de rabarber in kleine stukjes en meng met 70 gr kristalsuiker. Laat een nacht trekken en de volgende dag uitlekken.

Bedek een taartvorm met uitgerold boterdeeg en prik de bodem in met een vork. Bedek met bakpapier en bakerwten en bak een kwartier in de oven op 180°C.

Maak de vulling:
klop het ei en 75 gr kristalsuiker en voeg de melk, de room, het amandelpoeder en de gesmolten boter toe terwijl je blijft kloppen.

Bakpapier en erwten weghalen, en de taartbodem vullen met de rabarber en daarover de amandelvulling. Steek deze gevulde taart terug een kwartier in je oven en bestrooi met nog wat kristalsuiker.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Rabarbertaart”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs