Warme wortelcakejes met citroencrème

wortelcakeEen verrassend fris dessertje dat ik leerde maken op de cursus “Herfstkoken” bij Annick. Laat je niet misleiden door de naam: deze cakejes smaken niet naar wortel, ook al zit die er wel in. De dadels kan je vervangen door vijgen. Serveren met de citroencrème op basis van verse kaas. Voor een superdeluxe versie: garneren met bosvruchten of een bladje verse munt.
oven voorverwarmen op 190°c

nodig voor 12 kleine vormpjes:

150 g dadels, ontpit en in stukjes gesneden
150 g rozijntjes, grof gehakt
2 cm verse gember, geschild en geraspt
1 tl bakpoeder
1,5 dl kokend water

-> schenk het kokend water over de dadels, rozijnen, gember en het bakpoeder. Laat dit 15 minuten rusten.

40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
40 g boter
1 ei
100 g zelfrijzende bloem
100 g wortels, schoongemaakt en geraspt
1 tl gemalen kaneel

-> klop de boter en de suiker tot een licht romig mengsel. Voeg het ei toe, daarna de bloem, de worteltjes en de kaneel.
-> doe het dadel-rozijnenmengsel erbij en verdeel over 12 vormpjes. Bak de cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 190°c. Laat ze even rusten en serveer ze warm of lauw met de citroencrème.

Citroencrème:
Verse kaas (platte kaas) mengen met suiker en de geraspte schil van 1 citroen. Zoeten en lengen doe je al proevend.

Heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Warme wortelcakejes met citroencrème”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs