Witte chocolademousse met speculoos

Er zijn er die zeggen dat witte chocolade geen chocolade is, kan me niet schelen, ik ben er gek op! Met Pasen pik ik ook steeds de witte eitjes eruit. Deze mousse combineert echt goed met verkruimelde speculoos en gebakken appelschijfjes. Ik maak hem liever met frambozen of blauwe bessen erbij. Serveer in bescheiden porties en garneer met overvloedig fruit want de mousse is luchtig, maar tegelijk zwaar.

nodig voor 6 porties maar je maakt ze beter minder groot, dus eerder 8:

150 g witte chocolade
200 g Philadelphia natuur
300 ml slagroom
2 eiwitten
100 g witte suiker
1 appel of bessen
4 verkruimelde speculooskoekjes

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Meng de Philadelphia eronder.
Klop de room stijf en mix de suiker eronder.
Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
Meng alles voorzichtig onder elkaar met een spatel tot een luchtige mousse.
Schep de chocolademousse in kommetjes of glaasjes en laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
Appelversie: snijd de appel in maantjes. Bak ze in wat roomboter en strooi er wat suiker over.
Bessenversie: plet wat verse frambozen of garneer met blauwe en/of rode bessen.
Serveer de chocolademousse met een laagje verkruimelde speculoos en bessen of appel.
Laat je fantasie gerust zijn gang gaan: je zou ook in laagjes kunnen werken. De combinatie met het kruidige van de speculoos en het zurige van de bessen en de appel is echt top!!!


Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Witte chocolademousse met speculoos”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs