Cake met citroen en maanzaad

Een frisse cake met een luchtige structuur en makkelijk te maken ook. De maanzaadjes proef ik eerlijk gezegd niet, de citroensmaak is niet te overheersend. Je kan er een glazuurlaagje bij maken, maar ik had geen poedersuiker in huis.
Receptje uit het boek Sweet van Ottolenghi.
nodig:
3 eieren
225 g fijne kristalsuiker
120 ml volle room
70g ongezouten boter
1 el maanzaad
de zeste van 3 citroenen
170 g bloem
anderhalve tl bakpoeder
snufje zout

voor de icing eventueel:
90 g bloemsuiker
2 eetlepels citroensap

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet je bakblik in of doe er bakpapier in.

Doe eieren en suiker in een kom en mix gedurende 2 minuten tot het een lichtgeel mengsel wordt.
Voeg de room toe en klop nog 2 minuten verder. Je hebt nu een ietwat dikker, lichtgekleurd beslag.

Smelt de boter op laag vuur in een pannetje, doe er de maanzaadjes en de citroenzeste bij.

Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom. Spatel dit beetje bij beetje in je eimengsel. Doe hier nu geleidelijkaan het boter-citroen-maanzaad mengsel bij.

Giet je beslag in de cakevorm.
Bak voor ongeveer 50 minuten.

Voor het glazuur meng je de bloemsuiker met het citroensap in een kommetje. Giet dit over de cake die je net uit de oven hebt gehaald.
Zet 30 minuten opzij en laat op kamertemperatuur komen vooraleer je de eerste hap neemt.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

2 reacties op “Cake met citroen en maanzaad”


  1. 1 koffieleutje 8 januari 2018 at 17:18

    Hey Wilma, bij mij al drie keer perfect gerezen.
    Je zou eens kunnen proberen de eieren en de suiker echt goed op te kloppen met een mixer tot het geheel echt lichtgeel, bijna wit is.
    Groetjes,
    Kathleen

  2. 2 Wilma Alink 23 december 2017 at 15:53

    Hallo,
    Ik heb deze citroencake volgens recept gemaakt, maar hij is bijna niet gerezen. Ging het bij jullie wel goed?

    Hartelijke groet,
    Wilma


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs