Cake met kokos en chocoladebolletjes

kokoscakeVoor een echte home made bounty sensatie moet je deze lichte cake met kokosnoot en pure chocolade eens uitproberen. Niet moeilijk en verrassend: met yoghurt ipv boter.

nodig:
2 eieren
170 g fijne kristalsuiker
125 ml griekse yoghurt (andere “dikke” kan ook)
1/3 zakje instantgist
150 g bloem
1 dl zonnebloemolie (of arachide)
100 g geraspte kokos
50 g chocoladebolletjes

Oven voorverwarmen op 180°C.
In een kom de eieren en de suiker met een garde tot een romig mengsel kloppen.
Roer de yoghurt erdoor en daarna de met gist vermengde bloem.
Voeg geleidelijk en al kloppende de olie toe. Je krijgt nu een mooi glad beslag.
Spatel er  de kokos en de chocoladebolletjes door.
Schep dit beslag in een met boter ingevette en met bloem bestrooide vorm en bak de cake in 40 minuten gaar.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Cake met kokos en chocoladebolletjes”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs