Pepernoten

De echte traditionele Nederlandse pepernoten of kruidnoten worden met roggemeel en anijs gemaakt. Deze versie is de verbelgiste die veel meer naar speculaas smaakt. Het glazuur maak je van bloemsuiker waar je wat citroensap door mengt. Een receptje dat bij ons binnen kwam na een klasopdracht in het zesde leerjaar. Met dank aan Alexander uit 6A!
nodig:
100 g boter, zacht laten worden
125 g donkerbruine basterdsuiker
250 g zelfrijzend bakmeel
15 g speculaaskruiden
snuifje zout
tot 3 el water
Bakplaat bedekt met bakpapier

Verwarm de oven voor op 135°C.
Meng de boter in een grote kom met de suiker.
Zeef het meel erboven.
Voeg de speculaaskruiden toe en een snuifje zout.
Meng tot een deegbal en voeg voorzichtig water toe zoveel als nodig.
Zet het deeg een kwartiertje in de koelkast.
Rol er kleine balletjes van.
Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten bruin.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Pepernoten”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs