Asperges met zalmcarpaccio en tagliatelli

Eenvoudig en afgezien van het kuiswerk voor de asperges snel klaar en feestelijk gerechtje. Mijn favoriete bereiding is met tagliatelli, maar een meer klassieke combinatie met aardappelen is ook lekker. Wie ooit ergens in een winkel dille-azijn op de kop kan tikken: koop het speciaal voor dit gerechtje en geef me zeker ook door waar je die azijn vond want ik vind hem nergens meer.

nodig:
zalmcarpaccio
asperges
verse dille
(dille)azijn
olijfolie
citroen
peper en zout
tagliatelli

Versnipper de dille (houd een paar takjes over voor de garnering), maak een vinaigrette van olijfolie en azijn: doe er de dille bij en een kneepje van de citroen. Laat trekken.

Schil vervolgens de asperges en zorg ervoor dat je geen vezels meer aan de buitenkant hebt. Kook ze beetgaar in gezouten water, ongeveer 15 minuten.

Zet je water voor de pasta aan de kook en kook je pasta beetgaar.

Verwarm de grill voor.

Leg de uitgelekte asperges in een ovenvaste kom. Giet er 3/4 van de dillevinaigrette over. Drapeer de zalmcarpaccio over de asperges en giet hierover de rest van de vinaigrette. Kruiden met peper en zout.
Zet dit een halve minuut onder de grill: de zalm moet lauw zijn, niet doorbakken.

Afwerken met wat verse dilletakjes, evt. nog wat bieslook en serveren met tagliatelli. 

Foto: pasta met asperges en zalm door Ellen Bouckaert (eigen foto volgt, deze is slechts een impressie)

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Asperges met zalmcarpaccio en tagliatelli”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs