Broccoli-courgettetaart met pijnboompitten

broccolitaartIk ontdekte dit recept op de geweldige (tot op heden geen Vlaamse variant kennende) menuplanner.nl.
So, excuse my Dutch en ziehier wat je nodig hebt voor een broccolitaart die je alles bij elkaar ongeveer 8 euro kost. Lekker voordelig, toch?

nodig:
150 gram broccoli
1 courgette
50 gram pijnboompitten
6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
100 gram geraspte oude kaas
4 eieren
2 dl slankroom
3 eetlepels pesto
zout
(versgemalen) peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm of springvorm (ca. 24 cm) in.

Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin; laat ze op een bord afkoelen.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 1/3 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.

Klop de eieren los met de room en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en de pijnboompitten over de vulling.

Bak de taart, op een rooster in het midden van de oven, in ca. 45 minuten bruin en gaar. Lekker met een salade.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Broccoli-courgettetaart met pijnboompitten”


  1. 1 Sarah 13 juli 2017 at 10:46

    Zeer lekker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs