Canneloni met spinazie en 3 kazen

Een Italiaanse vegetarische klassieker is deze canneloni met spinazie en ricottamengeling. Voor het deeg gebruikte ik “verse” vellen voor canneloni van Buitonni, te koop in de supermarkt. Je kan ook zelf deeg maken, is helemaal niet moeilijk, maar daar had ik geen zin in deze keer. Lasagnavellen kopen, ze koken, laten afkoelen en zo gebruiken is ook een optie.

nodig:
1 zak verse spinazie (300 gr)
1 teen knoflook
nootmuskaat
peper en zout
cayennepeper
2 eetlepels ricotta
2 eetlepels jonge geitenkaas (ik gebruik zo een Chavroux-piramide)
parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie
1 dl room
geraspte gruyèrekaas
canelloni of vellen canneloni of lasagnavellen

Verwarm de oven voor op 200°C.

Blancheer de spinazie en laat hem uitlekken. Bak hem vervolgens in een beetje olijfolie. Knijp de knoflook hierover uit, kruiden met peper en zout. Laat weer uitlekken.

Doe in een mixer of keukenrobot de ricotta, geitenkaas, parmezaanse kaas en de spinazie en mengen maar!
Kruiden met muskaatnoot en cayennepeper.

Leg deze vulling tegen de rand van een canneloni- of lasagnavel. Rol op.  Snijd zo nodig op lengte.
Leg de canneloni in een ovenschotel.

Verwarm de room en smelt de gruyère erin. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Verdeel deze saus over de canneloni en zet 10 minuten in de oven.
Als de kooktijd van de vellen die je kocht hoger ligt, neem dan deze kooktijd, bij de cannelonivellen van Buitoni is dat vb. 20 min.

Buen apetito!

Dit recept leerde ik bij De 14 smaken van de Midi.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs