Couscous met wintergroenten

wintercouscousEen lange lijst ingrediënten, maar het loont de moeite en het kan niet mislukken: een vegetarische wintercouscous van Yotam Ottolenghi. Waarmee we niet willen zeggen dat een sappig lamskroontje er niet bij past.
Begin op tijd: de groenten moeten een uur in de oven.

nodig:
2 wortelen, geschild en in stukken van 2 cm
2 pastinaken, idem
300 g butternut, idem
8 sjalotten
2 kaneelstokjes
4 anijssterren
3 laurierblaadjes
5 el olijfolie
halve tl gemberpoeder
snuifje kurkuma
snuifje cayennepeper
snuifje chilivlokken
75 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
200 g kikkererwten
170 g couscous (of twee kookbuiltjes)
blokje groentebouillon
harissa naar smaak
een halve ingemaakte citroen, fijngehakt
bussel verse koriander
zout

Oven voorverwarmen op 190°C.
Wortel, pastinaak en sjalotten in grote ovenschaal doen. Specerijen en 4 el olijfolie toevoegen, alles goed mengen. Schaal 15 minuten in de oven zetten.
Pompoenblokjes erbij en nog eens 35 minuten in de oven.
Gedroogde abrikozen, kikkererwten en 350 ml water erbij (mag ook kookvocht van de kikkererwten zijn).
Nog eens 10 minuten de oven in.

Bereid je couscous volgens uitleg op de verpakking, maar dan met groenteboullion ipv water.

Haal de groenten uit de oven en meng er wat harissa door en de ingemaakte citroen. Proeven en op smaak brengen met zout en/of wat meer harissa.

Schep de groenten op de couscous en bestrooi met koriander.

Bi-saha!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Couscous met wintergroenten”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs