Dragonkip met venkel

venkelkipKip gaat verbazend goed samen met venkel. Een pittig sausje erbij en wat krielaardappeltjes maken dit gerecht helemaal af.

nodig:
braadkip
verse dragon
schijf citroen
look, 3 teentjes
olijfolie
echte boter
een venkel per persoon
room
glas witte wijn
bloem
Oven voorverwarmen op 180°C.

Leg de kip in een metalen braadslee. Steek de gepelde lookteentjes, de helft van je bussel dragon en de citroenschijf in de kip. Smeer ze in met olijfolie en kruid met peper, zout en nog wat dragon.
Leg er enkele klontjes boter op en zet ze in de oven gedurende een uur. Overgiet ze regelmatig met het braadvocht.

Snijd de venkel in vieren, houd het groensel apart. Stoof de stukken aan in boter, kruiden met peper en zout en eventueel blussen met wat Pernod.
Als de venkel gaar is, doe je er het versnipperde venkelgroensel bij.

Wanneer de kip klaar is, kan je de saus maken.
Leg ze opzij en zet de braadslee op een hoog vuur. Doe er een koffielepeltje bloem bij. Roer het aanbaksel los van de bodem. Doe er de witte wijn bij. Laat inkoken en werk af met wat room.
De saus zeven en afwerken met nog wat dragon.

Serveer er krielaardappeltjes bij. Die kan je overigens samen met de kip in de oven braden. Dat doe je zo: in tweeën snijden, look erbij, zeezout en overgieten met olijfolie, hup mee met de kip in de oven.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Dragonkip met venkel”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs