Gemarineerd rundsvlees met gewokte groenten

Veel werk heb je niet aan dit fris lentegerechtje.
Het is klaar in 20 minuten, laat het vlees wel een half uurtje op voorhand marineren.
Couscous en rijst gaan er perfect bij, maar noodles of mie ook, lijkt me.

nodig:

750 gr rundsvlees
175 gr erwten (mag diepvries zijn)
175 gr snijbonen
125 gr peulen
6 el olijfolie
1/2 afgestreken theelepel geplette peper
1/2 rood Spaans pepertje

Snij de runderfilet in blokjes, doe ze in een diep bord en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie.Voeg de geplette peper en het ontpitte en fijngesneden Spaande pepertje toe. Roer om en dek af met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.

Was de peulen en snij de snijbonen in twee.
Giet de rest van de olijfolie in de wok, voeg alle groenen toe en laat 10 minuten bakken op hoog vuur terwijl je regelmatig roert. Voeg zout en peper toe.
Zet opzij en houd warm.
Laat het vlees uitlekken, maar houd een lepel van de marinadeolie bij.
Verwarm deze olie weer in de wok en bak er in 5 minuutjes het vlees in. Beetje zout erop.

Verdeel groenten en vlees over de borden dien op met basmatirijst.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Gemarineerd rundsvlees met gewokte groenten”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs