Kipfilets met groene asperges, venkel en gorgonzola

Een eenvoudig receptje waarmee je van een simpele kipfilet iets heel speciaal maakt. Serveer de filets met jonge aardappeltjes en je hebt in 45 minuten een echte lentetopper op tafel.

nodig voor 4:
4 kipfilets
olijfolie
peterselie
1 citroen
4 el paneermeel
2 el geraspte parmezaan
500 ml room
100 gr gorgonzola
250 gr groene asperges
300 gr venkel
nootmuskaat

Braad de kipfilets een 5-tal minuten in olijfolie aan elke kant, wikkel in aluminiumpapier en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 250°C.

Hak de peterselie fijn. Rasp de helft van de citroen en pers hem uit: 3 eetlepels sap volstaan. Meng dit sap met de peterselie, het paneermeel en de parmezaan.

Laat de room 5 minuten inkoken in een kleine pan en meng er vervolgens de verkruimelde gorgonzola door, zet opzij.

Spoel asperges en venkel. Halveer de venkel in de lengte. Laat de groenten 3 minuten blancheren in gezouten water. Laat ze uitlekken, spoel onder koud water en opnieuw laten uitlekken.

Meng de citroenschil door de room-gorgonzolasaus. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Bestrijk de kipfilets met olijfolie. Hul ze in het paneermengsel.

Schik de groenten in een ovenschotel. Leg de kipfilets erop. Giet de saus er aan de zijkant bij. Laat 10 minuten braden in de oven.

Serveren met gekookte aardappeltjes, tagliatelle, papardelle, …

 

 

Recept en foto uit Knack Weekend – 100 Toprecepten, Lenteklassiekers: puur en eerlijk.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Kipfilets met groene asperges, venkel en gorgonzola”



  1. 1 Sappige kipfilet met tuinkruiden en gekonfijte citroen « ons kookblog Trackback on 14 november 2012 at 12:12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs