Konijn met cider

gemarineerdkonijnZo at je nog nooit konijn: de lapino laat je een nachtje marineren in cider. Heerlijk! Ik serveerde er bulgur bij, maar kroketjes of pommes dauphinoises kunnen zeker ook. Tegenwoordig hoef je voor een volledig, “gekuist” konijn niet meer naar de poullier, ik kocht het mijne bij Delhaize: kop en lever zaten erbij en da’s de bedoeling want ze gaan mee de stoofpot in.

De lapino

de marinade:

1 konijn in stukken
1 fles cider
3 el mosterd
3 el ciderazijn
1 el honing
scheut olijfolie
peper
2 rode uien, fijngehakt
2 kl gekneusd korainderzaad

–> Doe alle ingrediënten bij elkaar en voeg het konijn toe. Laat minstens 4 uur of de hele nacht marineren.

bereiding:

1 grote wortel, in brunoise gesneden (= kleine blokjes)
blaadjes van 1 tak rozemarijn, fijngehakt
2 à 3 takjes tijm

–> bak de konijnstukken bruin in bakboter op een hoog vuur. Voeg dan de wortel, rozemarijn, tijm en de marinade toe en vul het geheel bij met bouillon of water (ik gebruikte kippenfond), tot het konijn 2/3 onder staat. Laat 1 uur sudderen op een laag vuur.

Genieten maar, van deze heerlijke, feestelijke maaltijd!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

5 reacties op “Konijn met cider”


  1. 1 Hermans 6 februari 2019 at 18:39

    voor een gevleesd konijn toch beter bij de poelier. Zijn konijnen zijn iets duurder, maar als je meer benen wil dan vlees koop dan de konijnen van 1.3 kg verpakt door grote slachterijen. Bij de poelier kan je konijnen kopen met een gewicht van 1.9 tot 2.1 kg

  2. 3 Frank De Smet 13 maart 2013 at 16:10

    Hallo

    Leuke blog en leuke receptjes!
    Ik wou je graag een paar vragen stellen ivm je blog, maar ik vind nergens je email.
    Kan je mij een mailtje sturen?

    Groeten frank

  3. 4 lekkerbekje 9 november 2009 at 20:58

    Het is inderdaad heerlijk! Wat mij blij verraste waren de raapjes. Die zijn lekker zoet zonder dat er ook maar een snufje suiker bij komt!
    En het konijn zelf is ook gemakkelijk klaar te maken: eenmaal in de marinade heb je er eigenlijk weinig werk aan.
    Het gezelschap was ook tof en de gesprekken geanimeerd!


  1. 1 Wintergroenten: linzen, savooi en raapjes « ons kookblog Trackback on 11 februari 2010 at 11:46

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs