Lasagna met pompoenpesto en bospaddestoelen

Heerlijk herfstig is deze pittige lasagna die ik leerde maken tijdens een kookles ‘Herfstkoken’ bij Foodlovers Companie.

Je serveert deze lasagna met geroosterde pompoenpitten en een mesclumslaatje met daarbij de walnootdressing.

nodig:

150 gr gerookt spek in reepjes
300 gr gemengde bospaddestoelen
klont boter of olijfolie
1 teen look, geperst
1 sjalot, fijngesnipperd
1 dl sherry
2 dl room
4 vellen lasagna (ik neem de voorgekookte uit het versvak)

pompoenpesto:
500 gr pompoen, geschild en in stukjes gesneden
olijfolie
peper en zout
1 teentje look, geperst
40 gr parmezaanse kaas
50 gr pijnboompitten

Doe de pompoen in een ovenschaal met wat olijfolie, peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25 minuten.
Pureer de pompoen met de look, de kaas, de pijnboompitten en olijfolie tot een mooie puree.

Bak het spek krokant in een klein beetje vetstof. Voeg de sjalot, look en paddestoelen toe en bak op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en blus met de sherry en de room. Laat inkoken.

Doe in een ovenschaal een laag van het paddestoelenmengsel, doe daarop een laag lasagnavellen, dan een laag pompoenpesto.

Walnotendressing:
1 á 2 dl kippenbouillon
125 gr walnoten
1 teentje look
zwarte peper
sap van 1 citroen
0,5 dl olijfolie

Pureer de ingrediënten glad en neem zoveel bouillon tot je de gewenste dikte hebt.

Rooster wat pompoenpitten in een pan tot ze knappen.

Serveer de lasagna met de pompoenpitten, vergezeld van een groen mesclumslaatje dat je afwerkt met de notendressing.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Lasagna met pompoenpesto en bospaddestoelen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs