Linguine met scampi’s en venkel

Scampi’s kunnen echt de zomer op je bord toveren. Net wat ik nodig had. Deze pastavariant kan uiteraard ook in de  capellini of tagliatelle versie.

nodig:
24 scampi’s, gepeld
500 g linguine
1/2 venkelknol
24 kerstomaten
1 rood pepertje
2 tenen knoflook
verse bladpeterselie
verse dille
1 citroen, in partjes
geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
4 el olijfolie
grof zeezout
versgemalen peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de venkel in kleine blokjes. Hak het pepertje fijn (verwijder de zaadjes).
Verwarm de olie in een pan. Pers er de knoflook in. Doe het pepertje en de venkel erbij en fruit kort aan. Voeg de scampi’s toe en bak ze kort aan beide kanten.
Doe de kerstomaatjes erbij en laat even meebakken.

Bestrooi met de gehakte verse kruiden naar smaak. Roer er de geraspte citroenschil door en breng op smaak met peper en zout.
Meng de scampi’s met de pasta en serveer met een partje citroen erbij.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Linguine met scampi’s en venkel”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs