Linguine met walnoten, champignons en saliesaus

walnootpastaDit recept is een aanpassing van een alweer overheerlijke Ottolenghi bereiding uit Plenty More. Yotam maakt deze pastasaus enkel met walnoten en extra citroenschil. Ik doe er nog wat champignons bij en serveer alles met een slaatje van jong bietenblad en kerstomaatjes.

nodig:
60 gr walnoten, grof gebroken
30 g boter
10 gr salieblaadjes, fijngesnipperd
3 eetlepels slagroom
300 g linguine
50 g parmezaan, geschaafd
15 gr fijngesneden peterselie
2 el citroensap
bakje champignons, in schijfjes snijden

Verhit de oven tot 160 °C.
Verdeel de walnoten op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat eruit en laat afkoelen.

Zet een middelgrote sauteerpan op hoog vuur en doe de boter erin. Verhit hem even en doe de salie erin, bakken tot de boter bruin gaat worden. Voeg citroensap, room, een halve theelepel zout en zwarte peper toe. Laat de saus al roerend in een paar seconden indikken. Neem dan snel de pan van het vuur zodat de room niet schift. Zet opzij.

Breng een grote pot water aan de kook en roer de paste erdoor. Laat koken volgens duurtijd op verpakking. Giet af maar houd enkele lepels kookvocht bij. Doe de pasta in een grote kom.

Bak de champignons in wat boter gaar.

Verwarm de saus en roer er als hij te dik is wat kookvocht van de pasta bij. Voeg de champignons toe en de walnoten. Is je sauteerpan groot genoeg: doe dan de linguine hierbij (anders werk je andersom). Doe de parmezaan en de peterselie erbij en klaar!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Linguine met walnoten, champignons en saliesaus”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs