Penne al cognac

cognacLekker en gemakkelijk receptje van collega Els. De kinderen waren er heel enthousiast over. Ik gebruikte niet echt harde worst, maar gewone boerenworst met kruiden. Een typische Italiaanse harde worstsoort geniet wel de voorkeur. Type chorizo denk ik dan. Niet voor vegetariërs!

Tempo di preparazione
15 minuti

Ingredienti per 4 persone
400 g penne
400 gehakte tomaten (blik)
160 g gehakt
55 g harde worst (bv ‘boerenworst’ van Aldi)
1 fijngesneden ui (of sjalot)
80 g geraspte Pecorino
een half glas Cognac
100 g room
cayennepeper, zout
olijfolie

Laat de ajuin bakken in de olijfolie, bak dan eerst het gehakt aan en daarna de fijngesneden worst.
Voeg de cognac toe en laat de alcohol verdampen.
Dan mogen de fijngehakte tomaten erbij, cayennepeper en zout naar smaak. Laat nog enkele minuten stoven.

Kook ondertussen de pasta gaar.

Voeg 2 minuten voor het einde van de pasta-kooktijd de room toe aan de tomatensaus en meng goed.

Giet de pasta af en meng met de saus. Voeg nu ook de kaas toe en meng alles goed.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Penne al cognac”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs