Rundsgebraad met knoflook en verse tijm, mierikswortelroom en gekarameliseerde rode ui

rundsfilet

Maak de rosbief eens op deze manier klaar: met tijm en look.

Wat pittige mierikswortelroom  en gekarameliseerde rode ui maken het helemaal af.
Serveren met gekookte aardappelen en sperziebonen.

nodig:

2 el olijfolie
2 tenen look, fijngehakt
5 takjes tijm en enkele extra voor de garnering
zout
versgemalen zwarte peper
1,25 kg runderfilet

gekarameliseerde ui
anderhalve el olijfolie
3 rode uien in dunne ringen
1 el bruine basterdsuiker

mierikswortelroom
50 g geschilde verse mierikswortel, 1 uur geweekt in koud water
1 theelepel fijne witte suiker
een halve theelepel mosterdpoeder (ik deed het met mosterd)
2 theelepels witte wijnazijn
150 ml room

Oven voorverwarmen op 180°c.

Meng olie, knoflook en tijm en breng op smaak met zout en peper.
Smeer het vlees in met dit mengsel.
Leg het in een ovenschaal en zet in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak 40 minuten.
Haal het uit de oven en bedek het met aluminiumfolie: laat het rusten voor het serveren.

Karameliseer de uien terwijl het vlees bakt.
Verhit olie in de pan op halfhoog vuur. Voeg ui toe en fruit 2-3 minuten. Draai het vuur laag en bak de ui nog eens 15 minuten onder af en toe roeren en tot hij begint te karameliseren.
Roer er de suiker door en bak nog 5 minuten tot alles is gekarameliseerd.

Droog voor de mierikswortelroom eerst de geschilde en geweekte
mierikswortel grondig af. Rasp hem dan fijn en meng met suiker, mosterd en azijn.
Klop de room stijf. Spatel er het mierikswortelmengsel door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Snijd het vlees in plakken van 1 cm. Bestrooi met de extra tijm en serveer met de mierikswortelroom en de gekarameliseerde rode ui.

Geef er aardappeltjes en boontjes bij.

Inspiratie opgedaan in The Spice Bible, van Jane Lawson

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Rundsgebraad met knoflook en verse tijm, mierikswortelroom en gekarameliseerde rode ui”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs