Spaghetti tetrazzini

Jamie’s chicken & mushroom pasta bake, aka spaghetti tetrazzini, is een snel en lekker receptje om een doordeweekse maaltijd op te leuken. Als je geen gedroogde porcini’s (of andere paddestoelen) vindt, gebruik je gewoon een extra bakje champignons in de plaats. Megavettig maar o-zo prettig!
nodig:
een handvol gedroogde porcini paddestoelen
350 gr champignons
2 kippefiletjes (4 lapjes dus) in bijtklare blokjes gesneden 
2 lookteentjes, fijngehakt
200 ml witte wijn
455 gr spaghetti
500 ml volle room (yes, baby!)
200 gr gemalen parmezaanse kaas
een handvol verse basilicumblaadjes
olijfolie
zeezout
zwarte peper

Zet de gedroogde paddestoelen net onder in kokend water. Zet opzij.
Verhit wat olijfolie in een wok of grote diepe pan (het hele gerecht, pasta incluus, moet erin passen). Kruid de kippenblokjes met peper en zout en bruin ze zachtjes in de wok.
Giet de paddenstoelen af maar houd het vocht bij. Voeg de porcini toe aan de kip. Doe nu ook de look en de andere champignons erbij.
Giet de wijn erbij, het vocht van de porcini en zet je vuur lager. Laat zachtjes pruttelen tot de kippenblokjes gegaard zijn en de wijn een klein beetje is ingekookt.

Kook je spaghetti en giet hem af.

Doe de room bij je bereiding in de wok, breng aan de kook en zet het vuur dan af. Goed kruiden nu met zwarte peper en zout. Voeg de spaghetti erbij en meng alles. Voeg drie vierde van de parmezaanse kaas toe en de basilicmblaadjes. Weer mengen.

De rest van de kaas is ter garnering op je bord.

Je kan de bereiding ook nog even laten bruinen in de oven en dan doe je de rest van de kaas er eerst over. Je krijgt dan een krokantere versie die binnenin romig broebelt: niet voor lijners!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Spaghetti tetrazzini”


  1. 1 Lien 23 maart 2011 at 14:20

    Dag Ons Kookblog-bloggers,

    Voor een reportage in Vitaya magazine ben ik op zoek naar ‘blogmama’s’: mama’s die tussen het zorgen voor de kroost door tijd maken om te bloggen – over kids, kleertjes, koken,… Misschien heeft één van jullie bloggers wel tijd en zin om aan dit artikel mee te werken? Dan hoor ik het graag!

    vriendelijke groetjes
    Lien


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs