Thaise groene curry met rundsvlees

Een Thaise klassieker waarvoor je best ook echte ronde Thaise aubergines en basilicum gaat zoeken in de Aziatische supermarkt. Bij gebrek aan deze gebruik ik wortelen en gewone basilicum in de plaats, zoals op de foto.  Pompoenblokjes, zoete aardappel en courgette kunnen ook. De limoenbladeren kan je ook in gedroogde vorm vinden in elke supermarkt. Serveer met basmatirijst.
nodig:
1 el zonnebloemolie
stukje gember van 2,5 cm, fijngehakt
2 stengels citroengras, buitenste blaadjes verwijderd en in ringetjes
2 el groene Thaise currypasta
600 g entrecote, vet verwijderd en in reepjes
400 ml kokosmelk
150 g kleine ronde Thaise aubergines
6 verse limoenbladeren
1 el Thaise vissaus
1 el fijne suiker
100 g prinsesboontjes, geblancheerd
kneepje limoensap
handvol Thaise basilicumblaadjes als garnering

Verhit de olie in de wok. Doe gember en citroengras erbij, laat 2 minuutjes bakken. zorg dat ze niet bruin worden.
Roer er de currypasta door en laat een paar minuten bakken tot de olie eruit begint te lopen.

Voeg de reepjes vlees toe en laat 2 à 3 minuutjes meebakken om ze dicht te schroeien.

Voeg kokosmelk, aubergines, limoenblad, vissaus en suiker toe. Roer even goed en laat dan 10-15 minuutjes zachtjes koken.
Blijf af en toe roeren zodat de inhoud van de wok niet aan de wand begint te kleven.

Roer er vlak voor het opdienen de boontjes door en laat ze mee opwarmen. Voeg ook een kneepje limoensap toe.
Strooi er het Thais basilicum over en geef er dampende geurige Thaise rijst bij.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Thaise groene curry met rundsvlees”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs