Tomatenstoofpot met scampi’s en fetakaas

Deze vond ik op the kitchin. Het recept paste ik wat aan naar eigen meug. Bij dit eenvoudige ovenschoteltje serveer ik kritaraki, maar penne of ronde rijst gaan er ook goed bij.

nodig:
5 rijpe tomaten (in 8 stukken snijden, zaadjes eruithalen, vel mag blijven)
3 el olijfolie
2 teentjes look: fijngehakt
zeezout
peper
300 gr scampi’s (geschild en ontdaan van darmkanaal)
een handvol vers gesneden koriander
een kopje fetakaasblokjes

verwarm de oven voor op 200°C
meng de tomaten met de look, de olijfolie, peper en zout en zet in een ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten
haal schaal uit de oven, doe de scampi’s erbij en de koriander
verdeel de feta eronder en zet nogmaals 15 minuten in de oven

Serveren met brood, pasta of rijst.

foto: Baked Shrimp with Tomatoes and Feta by busymamas
Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

2 reacties op “Tomatenstoofpot met scampi’s en fetakaas”


  1. 1 mo 2 november 2008 at 21:55

    Heerlijk recept! Ik heb er ook nog oesterzwammen bij gedaan die ik samen met de scampi’s een beetje heb voorgebakken met look en in de olie.

  2. 2 lekkerbekje 22 oktober 2008 at 19:06

    Ook deze ga ik snel proberen, het lijkt me echt heel lekker! En ovenschotel zijn zo gemakkelijk, zo hou je tijd over voor andere dingen. Goed hoor!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs