Tongrolletjes uit de oven

Deze visschotel is een uitkomst als je gasten krijgt die je ook nog wat aandacht wil geven: je maakt alles van te voren en zet de schotel in de voorverwarmde oven, zo’n 20 minuten voor je aan tafel wil gaan.

Bak een fijngesnipperde grote zoete ui glazig in een flinke scheut olijfolie. Ontvel en ontpit 4 grote vleestomaten (of gebruik een blik van 800 gram gepelde gehakte tomaten). Voeg toe, samen met drie grof gesneden looktenen. Kruiden met zout, peper, een halve bos fijngehakte bladpeterselie en 1 visbouillonblok. Half uur laten sudderen zonder deksel, dan grof mixen. Giet de saus in een ingevette ovenschaal. Maak rolletjes van tongfilet met gerookte heilbot (1 per persoon). Zet de rolletjes in de saus.

Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (225°C). Na 10 minuten bakje gekookte gepelde rivierkreeftjes er over heen verdelen en een beetje onderdrukken in de saus. Na nog eens vijf minuten in de oven haal je de schotel er uit en verdeel je er een bakje gepelde grijze garnalen overheen (niet op de foto). Opdienen met paglio é fieno (groene en witte fijne tagliatelle).

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Tongrolletjes uit de oven”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs