Tortellini met kabeljauw

Dit vond ik ooit op de site van Delhaize als recept voor een voorgerecht, maar het is veel te zwaar als voorgerecht. Eerder een feestelijk hoofgerecht.
Tortelini met een overheerlijke saus erbij en dit alles op minder dan een half uurtje op tafel getoverd.

nodig:

  • 500 g peultjes
  • 100 g gepelde garnalen
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 300 g tortellini met kaasvulling
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 70 cl melk
  • 10 cl witte wijn
  • 2 soeplepels mosterd
  • zout, peper
  • 1 soeplepel gehakte bieslook
  • 1 blokje visbouillon

Snijd de peultjes in ruitjes en kook ze in 10 minuten gaar.
Snijd de vis in blokjes.
Breng het water aan de kook en laat de tortellini hierin volgens de aanwijzingen op het pak gaar worden.
Smelt de boter, voeg de bloem toe, blijf roeren en laat het mengsel 1 minuut koken.

Voeg de melk, de wijn en het bouillonblokje toe, blijf roeren tot de saus gebonden is.
Voeg de stukjes vis toe en laat ze in enkele minuten gaar worden in de saus. Breng de saus met mosterd, zout en peper op smaak.
Roer tot slot de beetgare snijbonen, de bieslook en de garnalen door de saus.

Variatie: Laat de stukjes vis in witte wijn garen, roer er een blik onverdunde kreeftensoep, 1/8 liter room, 100 g gekookte mosselen en 300 g gare venkel door.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Tortellini met kabeljauw”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs