Varkensgebraad met champignonsaus

varkensgebraadEen basic recept. De Oxo in de saus maakt het heel seventies. Ik gebruik hele champignons die ik kook in zout water. Als je dat wat weird vindt, kan je ze ook gewoon aanbakken in wat boter. Begin op tijd met je gebraad: voor de beste smaak moet het lang braden.

nodig:

varkensgebraad (haal het vlees 20 minuten op voorhand uit de koelkast)
bakboter
1 kg champignons
oxo
bloem
200 ml room
peterselie en eventueel wat rode uiringen voor de garnering

aardappelen voor puree

 

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Kook de champignons gaar in gezouten water. Zet ze in een vergiet opzij en laat goed uitlekken.

Kruid het vlees en schroei het rondom dicht in hete boter.
Doe het gebraad in een ovenschaal en giet er het bakvet overheen. Leg er enkele klontjes koude boter rond.
Zet het vlees in de oven en draai de thermostaat terug naar 180°C. Bak 15 minuten en verlaag de temperatuur dan naar 150°C. Bak nog eens 45 minuten.
Overgiet tijdens het braden regelmatig met de braadjus om uitdroging van de buitenzijde tegen te gaan.
Laat het vlees 15 tot 20 minuten rusten op een warm bord, afgedekt met aluminiumfolie.

Snijd het vlees en leg het in een diepe schotel (vb Pyrex).
Giet het bakjus vanuit je ovenschotel in een pannetje en doe er 2 eetlepels Oxo bij, wat bloem en dan geleidelijk aan de room.
Doe nu de champignons erbij.

Giet deze saus over het vlees. Garneren met wat verse peterselie en evt rode uiringen.

Puree past er perfect bij!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Varkensgebraad met champignonsaus”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs