Varkenshaasje met kruidenkorst en prei in roomsaus

Dit is een makkelijk gerecht, met veel dank aan de immer inspirerende Tana Ramsay.
Vooral de combinatie van de kruiden op het vlees met de romige prei vallen hier telkens weer erg in de smaak.
Serveer het met gekookte of gebakken aardappelen.

nodig:
8 takjes rozemarijn
2 tl gedroogde salie
4 tl venkelzaad
500 g varkenshaasje in schijven van 1,5 cm
5 preien in stukken van 2 cm
30 g boter
1,5 dl room
olijfolie
zout en peper

Leg op een snijplank de rozemarijn, venkelzaad en salie. Doe er zout en peper bij en hak alles fijn met een groot mes.
Druk de plakjes varkenshaas langs beide kanten in dit kruidenmengsel.

Doe de prei in een koekenpan, giet er water op en voeg zout naar smaak toe. Breng aan de kook en laat op lager vuur 3 minuten zacht koken.
Laat de prei uitlekken. Smelt de boter zachtjes in de koekenpan. Voeg de halfgare prei toe en laat stoven tot de randen lichtjes bruin kleuren.
Doe de room erbij en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes inkoken en dikker worden. Kruiden met peper en zout naar smaak.

Laat intussen in een tweede pan de olie heet worden. Bak de plakjes vlees aan elke kant 2 minuten.
Haal van het vuur en dien op met de prei in roomsaus.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Varkenshaasje met kruidenkorst en prei in roomsaus”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs